15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://super-tovar.com.ua 300

Правила сервірування столу

правила сервірування столу
0 Коментарі

На різні випадки по — різному сервірують стіл. Але існують ряд правил сервірування столу. І освоїти ці правила сервірування столу повинна кожна господиня.

Так ви будете почувати себе набагато впевненіше, коли гості прийдуть в цей будинок вперше, до того ж, якщо ви з ними мало знайомі.

правила сервірування

Від вибору скатертини, столових приборів, серветок і посуду, аж до прикраси на столі, залежить естетичність столу, його потрібно «вписати» в інтер’єр приміщення, його колірну гамму і стиль. І, звичайно ж, сервіровка повинна відповідати приводу застілля і, безумовно, поєднуватися з меню. Кожному предмету — своє місце на столі.

Нескладні правила сервірування столу

Отже, займатися сервіровкою треба не поспішаючи. Можна починати сервіровку з ранку (якщо треба бігти на роботу), а ще краще — напередодні, важливо закінчити сервіровку столу хвилин за 30 до приходу гостей.

Щоб накритий стіл не тільки радував око, а й був зручним для тих, хто сидить за ним, не слід його перевантажувати. Все повинно бути в міру.

Якщо стіл здається вам занадто захаращені, приберіть десертні келихи і залиште прилади тільки для закуски, першого і другого блюда, а всі інші прилади, поставте на візок неподалік від вас, тут же покладіть запасні, особливі і сервіровки прилади, вони можуть стати в нагоді.

Розрахуйте простір за столом. На одну людину досить 70-80 см. За столом.

За кількістю гостей розставте тарілки. Пам’ятайте, що колір сервізу повинен поєднуватися з кольором скатертини. Радує око поєднання двох кольорів. Можна постелити однотонну довгу майже до підлоги (з дорогої тканини), а другу, поменше, у формі квадрата або круглу іншого кольору. Так верхня скатертину захистить нижню від плям, що не маловажно для господині.

У центр столу поставте прикраса. Це може бути ваза з живими квітами, гірлянда або щось ще, наприклад, «плаваючі» квіти (для цього беруть невисокі, плоскі посудини з водою і покласти в них тільки суцвіття).

Головне, щоб прикраса не заважало співрозмовникам бачити один одного і спілкуватися між собою, заради яких ви затіяли це свято. А ось колір букетів для декорування столу диктує характер прийому, так, для сімейних торжеств намагайтеся вибирати квіти світлих, м’яких відтінків, а для офіційних прийомів підійдуть, скажімо, глибокі червоно-лілові тони.

Перед тим, як накривати на стіл, потрібно переконатися, що скатертина, посуд, прилади і келихи абсолютно чисті.

Ось схема святкової сервіровки столу.

  1. Посадочні картки
  2. стакан для води
  3. келих для білого вина 210 мл
  4. келих для червоного вина 260 мл
  5. ніж для масла
  6. тарілка пиріжкова для хліба
  7. десертна ложка
  8. десертна вилка
  9. тарілка підставкова
  10. чашка з блюдцем
  11. серветка
  12. вилка для холодних закусок
  13. вилка їдальня
  14. тарілка глибока
  15. столовий ніж
  16. чайна ложка
  17. столова ложка

Правила сервірування столу: 0 comments

    Add comments

    Попереднє
    Наступне

    0 Коментарі

      Відповісти

      шестнадцать − 6 =